Inte få luras av oäkta Antiques

In Privatekonomi
Advertisement

Inte få luras av oäkta Antiques


Det har sagts att allt gammalt blir nytt igen. Denna fras är speciellt sant för antikaffärer, samlare och säljare av vintage varor. Men bara för att något gammalt är nytt betyder inte att det är värt dina surt förvärvade pengar. Det är en lektion en känd rocker lärt sig den hårda vägen.

Inte få luras av oäkta Antiques


Nyligen inlämnad John Mayer en $ 650.000 process i Los Angeles mot Bob Maron, en klocka återförsäljare som säljer vintage och pre-owned lyx klockor till flera uppmärksammade affärs magnater och kändisar. Mayer påstående: flera vintage Rolex klockor han köpte var inte giltig eftersom icke-Rolex delarna används.

Mayer tillbringade enligt uppgift runt $ 5.000.000 under åren på sin klocka insamling, vilket är mer än de flesta antika skattletare kan föreställa sig utgifterna under sin livstid. Men det betyder inte att varje dag Jane och John Does inte riskerar att blåsa en liten bunt på pre-owned varor som visar sig vara en falsk eller dyr.

"Det kan hända vem som helst", säger Tirath Kamdar, en expert på lyxiga smycken re-försäljning och VD för True Facet, en lyxiga smycken ny säljare.

Och eftersom loppmarknader, antikaffärer och försäljning egendom ge min kärlek till början amerikanska stammar, jag tyckte det var en bra idé att borsta upp på göra och inte göra för observation förfalskningar och att se till att fynd jag tycker är faktiskt bra erbjudanden.

Kamdar erbjuder några tips för att säkerställa din försiktigt använt skatt är 100 procent äkta och värt prislapp.

Inte få luras av oäkta Antiques


Gör din hemläxa. Det är ingen idé att betala köpa en stor biljett objekt på en loppmarknad eller antika visar att du kunde ha betalat mycket mindre för du hade känt den pågående kursen för liknande objekt. (Detta är en lärdom jag en gång lärt när impuls fick mig att betala mer än jag borde för en reproduktion Victrola fonograf säljs som giltiga.)

Förlita sig på teknik. Smarta telefoner och tabletter gör det enkelt att jämföra shop oavsett var du befinner dig. Innan plunking ner några pengar, använda dem för att forska några identifieringsmärken (serienummer, märkning, sammansättning av material, etc.) du bör titta efter för att avgöra äktheten. Kontrollera det aktuella marknadspriset för objektet genom skrubb stängda eBay-auktioner och liknande webbplatser för att lära sig vad andra har betalat för ett objekt som detta i liknande tillstånd. Det kan också bidra till att söka varumärket + produktnamn. (I förekommande fall leta efter modell / serienummer och söka dem också). "Detta kommer att visa dig vad du ska leta efter och vad folk säljer liknande produkter på hela webben, och du kan använda det som förhandlingsstyrka", säger Kamdar.

Ställa massor av frågor. Om du går till en butik, hantera dina affärer med en ansedd egendom eller vintage återförsäljare. Om du vill köpa en loppmarknad, be om säljaren kan ge referenser eller om de har en hemsida med betyg och vittnesmål från tidigare kunder. Oavsett var du skaffar dina vintage varor, när du hittar en bit du fråga hur tillgången förvärvades. Kom den ifrån en egendom försäljning, privat säljare, auktion eller var varan tidigare detaljhandeln? Betrakta det en röd flagga om tillgången förvärvades från gatan eller från en pantbanken, säger Kamdar.

"Fråga vad säljaren gjorde att validera bit äkthet", säger Kamdar. "Detta är särskilt viktigt om säljaren förvärvade posten" från gatan "via en privat säljare i en annan loppis, en egendom försäljning, etc."

Bedöm expertis. Borra i säljarens kompetens att bedöma vintage för att få en uppfattning om deras domänkunskap och erfarenhet, säger Kamdar. "Många gånger en återförsäljare tycker något är 100 procent äkta när det är faktiskt inte, och därmed en specifik kompetens och behärskning av den typ av objekt du är intresserad av krävs vid bedömningen av egendom och vintage."

I Mayers situation, enligt uppgift fann han andra delar, inte den ursprungliga Rolex delar inuti dessa specifika klockor. För att förhindra att lida ett liknande öde, om du har koll på en klocka, klocka eller annat objekt som har rörliga inre delar du vill veta din säljare gjorde allt han kunde för att autentisera objektet. "För att säkerställa äktheten, är det viktigt en säljare öppnar objektet att se varje del av klockan är original och direkt från tillverkaren och inte andra slumpmässiga titta på delar", säger Kamdar.

Garantera garantin. Om en säljare garanterar att de har gått igenom en uttömmande verifieringsprocessen, frågar om de erbjuder avkastning och en garanti. Det är viktigt att ha detta när man köper smycken, konst eller andra dyr objekt. "Du vill ha en avkastning och garantiåtagande så att du kan ta objektet till en expert värderingsman och har en andra titt för att bekräfta äktheten", säger Kamdar.

Swap siffror. Kamdar föreslår få säljarens kontaktuppgifter innan du slutför köpet. "På detta sätt, du kan göra ett köp och, om du väljer, ta den till en tredje part värderingsman att dubbelkolla att det du köpt är verkligen vad du ville. Om inte, du kan komma tillbaka till återförsäljaren och har ditt objekt tillbaka och problemet löst. "

Sedan luta sig tillbaka och beundra ditt köp.

Jag har ännu inte kommit hem med ett fynd som visade sig vara en dold förmögenhet, men jag har tagit hem massor av godsaker som jag fortsätter att vårda.

Hur är det med dig? Vilka erbjudanden och skatter har du upptäckt rota runt loppmarknader?

Foto: Getty Think, Getty Editorial, Getty Think

You may also read!

Varför inte Eraser Arbeta i Photoshop?

Varför inte Eraser Arbeta i Photoshop?

Före 1800-talet använde människor balled upp bröd för att korrigera skriva misstag de gjort. Flash fram till idag och du hittar högteknologiska digitala sudd i program som Photoshop. Dessa suddgummin inte bryta, men ibland de verkar misslyckas utan a

Read More...
Vad händer om säljaren visar inte Termite rapporter samtidigt som säljer?

Vad händer om säljaren visar inte Termite rapporter samtidigt som säljer?

Vissa stater i USA kräver ett bostadshus säljaren att ge en potentiell köpare en säljarens egendom redovisningsförklaringen (SPD), som ger köpare med en detaljerad lista över alla kända skador som finns i fastigheten vid tidpunkten för försäljningen.

Read More...
Hur man startar ett onlineapotek Business

Hur man startar ett onlineapotek Business

Om du är en farmaceut eller läkare, eller har möjlighet att anställa eller partner med en, och du har finansiering som krävs för att få korrekt licensierad och försäkrad, kan du ge en värdefull och lönsam service med en online läkemedels butik. Ägna

Read More...
Hur får man en ogiltigförklaring

Hur får man en ogiltigförklaring

En annullering torkar ditt äktenskap ur böckerna, som om det aldrig hänt. Men förstår att det finns två typer av annulleringar: civila (av regeringen) och religiösa. Erhålla en betyder inte att du har fått andra. Du måste ansöka om både om du vill ha

Read More...
Bird of Paradise sjukdom

Bird of Paradise sjukdom

Låt inte utseendet lura dig - paradisfågeln (papegojblomma) bara ser alltför tropiska skall odlas utanför Hawaii. Hardy i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 10 till 12, bird of paradise tål temperaturer till 24 grader Fahrenheit under

Read More...
Lista med binära joniska föreningar

Lista med binära joniska föreningar

En binär jonförening som natriumklorid innehåller atomer av endast två delar - en metall som natrium och en nonmetal som klor. Den icke-metall har vunnit en elektron när metallen har förlorat en, och attraktion mellan negativt laddade nonmetal jon oc

Read More...
Romantiska restauranger i Fayetteville, NC

Romantiska restauranger i Fayetteville, NC

Oavsett om du är en Fayetteville infödd eller bara runt för en North Carolina besök, kan du njuta av en fin middagsupplevelse som är både romantisk och läckra. Med en rad tillfälliga och exklusiva restauranger, är Fayetteville ett område med stora va

Read More...
Dans klubbar i Melbourne, Florida

Dans klubbar i Melbourne, Florida

En av de bästa sätten att skaka av en stressig dag är att gå på klubbar. Melbourne, Fla., Har flera dansklubbar där kunder kan få tillsammans med vänner, lyssna på sin favoritmusik, kanske få en bit att äta och dansa till sina hjärtan innehåll. Count

Read More...
Hur man introducerar Cats till varandra

Hur man introducerar Cats till varandra

Så du har övervägt att föra en annan katt i familjen. Svårigheten med denna åtgärd beror helt på de involverade katterna. Vissa katter kommer att behöva acklimatiserad långsammare än andra och det finns katter som kommer vill förbli ensam oavsett hur

Read More...