Kan jag sätta lägre hastighet klassade däck på min bil?

In bilar
Advertisement

Beroende på vad ett däck avsedda användning är, kommer hastighets variera. I teorin kan en viss bil använda hastighet rankade däck, men prestanda kommer att påverkas.

Definition

Hastighetsindex avser den maximala hastigheten en viss bil kan nå. Den lägsta hastigheten Betyget är en L-rating, som är 75 km / h och används på lätta lastbilar och fordon off-road. De flesta familje sedaner använda en S- (118 mph) eller T-rating (118 mph), medan många sport sedaner använder en V-rating (149 mph). Den högsta hastigheten Betyget är Z (99Y), som är klassad för hastigheter över 186 km / h.

effekter

De största påverka hastighetsklasser har gäller teoretisk toppfart på fordonet. Om bilen inte är en högpresterande fordon och aldrig kört i hög hastighet, kan en lägre hastighet rankade däck användas säkert.

Användande

Generellt sett bör ett visst fordon använder ett däck med samma hastighet rating som tillverkaren utformat det. Om du använder för låg hastighet betyg på en högpresterande bil som var avsedd för en högprestandadäck, kommer hanteringen sannolikt inte optimal och fordonet inte kan drivas som det var tänkt. Men med hjälp av en högre hastighetsklass på en bil som i allmänhet använder en lägre hastighet rankade däck kan förbättra bilens hantering.

You may also read!

Kan jag sätta större däck på min bil?

Kan jag sätta större däck på min bil?

Montering av fordon med större däck är en vanlig praxis. Större däck kan öka hanteringen och säkerheten hos ett fordon och även förbättra dess utseende. Men det finns några saker som bör beaktas innan du installerar större däck. bredare däck En störr

Read More...
Hur kan jag bifoga området under mitt däck?

Hur kan jag bifoga området under mitt däck?

Arean under ett däck är vanligtvis onödigt utrymme om det inte är över en viss höjd och kan användas för lagring eller ett annat rum. Området blir en plats för förlorade baseball och tennisbollar, djur och myggor i sommar. Du kan bifoga den och elimi

Read More...
Kan jag sätta 3 Ohm högtalare i en 6-8 Ohm mottagare?

Kan jag sätta 3 Ohm högtalare i en 6-8 Ohm mottagare?

Folk gillar att spela musik, ofta högt, från sina hem ljudmottagare, och ibland de vill ha en mer kraftfullt ljud för att lyssna på. Man kan fråga sig, "Kan jag ändra högtalaren, som är en 6-8 Ohm, till en 3 Ohm och få en mer kraftfullt ljud?" G

Read More...
Kan jag sätta en motorsåg motor på en cykel?

Kan jag sätta en motorsåg motor på en cykel?

Chainsaw motorer har använts i gräsklippare och i skotrar. Det är inte en fråga om avancerad mekanik för att montera en. I själva verket är det bara en fråga om att välja rätt motor och veta hur man placera den på cykeln. Numera är de flesta av motor

Read More...
Kan jag sätta pengar på en arbetslöshetsförmåner kort i Michigan?

Kan jag sätta pengar på en arbetslöshetsförmåner kort i Michigan?

Många arbetslösa människor får varje vecka eller varannan vecka förmåner från statliga myndigheter. Dessa fördelar är avsedda att ge individuell ekonomiskt stöd så att de kan söka ett nytt arbete. Dessa förmåner kan tillhandahållas ett antal olika sä

Read More...
Kan jag sätta in mer pengar på mitt CD konto När det är öppet?

Kan jag sätta in mer pengar på mitt CD konto När det är öppet?

Bankcertifikat, även känd som CD-skivor, finns i flera olika varianter. Investerare bör vara bekant med några av de sätt som de kan göra det mesta av denna typ av investeringar. Fakta CD-konton ger individer en möjlighet att deponera en viss summa pe

Read More...
Kan jag sätta bröd i ugnen igen om det inte kokta hela vägen igenom?

Kan jag sätta bröd i ugnen igen om det inte kokta hela vägen igenom?

Du kan sätta bröd i ugnen igen om det inte kokta hela vägen genom beroende på flera faktorer, inklusive om du gör en snabb bröd eller jäst bröd. Delvis bakade bröd kan frysas efter att de har bakat i 15 minuter, men har inte brynt. Avsluta baka de up

Read More...
Kan jag sätta en diskus fisk i Med en Fish?

Kan jag sätta en diskus fisk i Med en Fish?

Du kan sätta en diskus fisk i med en angelfish, men var försiktig. Karantän någon ny fisk innan den läggs till en etablerad akvarium vid sjukdom, och om möjligt, lägga till den mest passiva fisk till akvariet först. Fisk kan ha personligheter av dera

Read More...
Kan jag sätta mindre däck på min bil?

Kan jag sätta mindre däck på min bil?

Däckstorlek kan göra eller bryta någon aspekt av bilens prestanda från acceleration till bränsleekonomi. Men många nyare bilar är inte lika nöjda med förändringar gummi som äldre. potentiella vinster däck med mindre diameter kan öka acceleration geno

Read More...