Läsåret: Ridning Emotional Roller Coaster

In Utbildning
Advertisement

Läsåret: Ridning Emotional Roller Coaster

Hjälpa dina barn att identifiera och arbeta genom sina känslor gör det möjligt för dem att öka sin egen förmåga att få kontakt med sina känslor och bygga starkare och mer meningsfulla relationer med familj och vänner.

- Barbara Neitlich, Kalifornien-baserade psykoterapeut

När Christine Hammond plockade upp sin första klass dotter från skolan en dag, kände hon att något var fel. Hennes misstankar bekräftades när hennes dotter grät okontrollerat under 20 minuter medan du sitter i bilen. Som en berörd förälder av tre, Hammond tålmodigt väntade sitt barn att avslöja att hon inte tjänar ett klistermärke för veckan eftersom hon talade ur tur i klassrummet.

"Vår son, den äldsta, försökte trösta henne genom att berätta för henne att det var OK eftersom han tjänade aldrig ett klistermärke i alla sina år i skolan", säger Hammond, ett registrerat psykisk hälsa rådgivning praktikant och pedagog.

Hennes dotter gråtande vände snabbt till skratt på sin brors anmärkning. "Det finns inte två barn är densamma", säger Hammond. "Så, bara för att man är upprörd, det betyder inte att andra kommer att vara upprörd över samma fråga."

Som förälder kan du lätt känna igen när ditt barn är arg, sårad eller ens sömnig från en hektisk dag. Ditt barn är dock inte alltid att känna igen, absorbera och accepterar sina känslor.

Att främja sin förmåga att känna igen och förstå sina känslor kan hjälpa honom att lyckas i skolan, göra och underhålla vänner, och även växa närmare hela familjen.

Den mängd olika känslor

Läsåret: Ridning Emotional Roller Coaster

En anmärkning i skolan för överdriven talar kan verka som en mindre bakslag för vuxna, men för elementär ålder skolbarn, kan det kännas som slutet av världen. Hammonds dotter hantera inte bara frustration, men också förlägenhet, både vanliga stressfaktorer för barn i skolåldern.

"Grundskola kan vara mycket stressande", säger Dr Fran Walfish, barn psykoterapeut och författare till "The Self-Aware Parent. Lösa konflikter och bygga en bättre Bond med ditt barn" Barn hantera trycket av kvaliteter, utestängning från gäng eller grupp spel, och retas eller mobbning på en daglig basis.

Som ett resultat, är ditt barn ofta översvämmas med känslor som hon kanske inte kan identifiera eller känslor som kan påverka hur hon ser hennes självkänsla.

"Om ett barn upplever retas, kritik och omdöme när han eller hon misslyckas eller ens felsteg, kan detta tränga in ett litet barn självkänsla eller självkänsla", säger Walfish. "Hur ett litet barn och tonåring är granskas av kollegor och auktoriteter kan penetrera en persons utvecklas identitet. Det är därför det är så viktigt att lära barnen vänlig, snäll beteende. "

Enligt Jennifer Little, en pedagog för mer än 40 år, kommer olika tider på året leda till väsentligt olika känslor i förgrunden för ditt barn.

I september kan ditt barn känner sig glada att återvända till en bekant social miljö, men i oktober, avtar spänningen snabbt när läxor, frågesporter och tester börjar utmana och även hindra barn, sa lilla. I december, känslor är höga med förväntan för julledighet; ännu, i januari, en relativt lugn månad under läsåret, ditt barn kan känna sig mer jordad och bekväm med arbetsbördan. Sedan, i tid för statliga bedömningar och en rigorös läxa rutin, kan spring break kasta ditt barn ur balans igen.

"Efter spring break, elevernas sinnen är inte på akademiker" Little sade. "Trycket är studenter att följa och prestera bra på dessa tester, men trycket ofta lockar fram det värsta i många eftersom de vet att de inte kan göra bra eller inte kan tolerera trycket."

Upp-och nedgångar från månad till månad under läsåret kan ta sin tribut på hela familjen. Ditt barn kan känna sig överväldigad, arg, frustrerad och besviken inom en veckas tid. Dessa känslor kan leda till tillbakadragande från familj och vänner eller störande beteende både skola och hem.

Vinka Red Flag: om beteenden

Det är vanligt att barn i skolåldern att uppleva besvikelse över en dålig kvalitet eller frustration med en vän, men störande beteende och låg självkänsla kan indikera en mer allvarlig fråga.

Dr Fran Walfish, barn psykoterapeut och författare till "The Self-Aware Förälder: konfliktlösning och bygga ett bättre Bond med ditt barn", säger föräldrarna måste aktivt följa några drastiska förändringar i beteendet.

Röda flaggor kan tyda på att det är dags för föräldrarna att ingripa, särskilt om ditt barn har alltid haft en utåtriktad personlighet och nu retirerar i en lugn kokong eller omvänt, över skryter till vänner och familj om prestationer eller ägodelar.

"Föräldrar bör vara oroliga om deras barn har dragit sig tillbaka till en position för att ge upp på att försöka få vänner eller hitta en plats att passa in", säger Walfish. "Även ett barn som har lidit upprepad kritik, putdowns eller misshandel av sin mor, far, lärare eller kamrater är mer än sannolikt lider av självkänsla frågor."

Vissa barn kan även uppleva svår ångest, panikattacker, vredesutbrott eller kräkningar när man går till skolan. Förändringar i mat- och sömnmönster bör också ta upp en röd flagga för föräldrar.

Mobbning är ofta i framkant av beteendeförändringar och psykiskt välbefinnande, sade Walfish. "Om ditt barn kommer hem från skolan och berättar att barnen är exklusive henne, ringer hennes namn, eller hota henne om hon berättar, bör föräldrarna uppmuntra henne att själv förespråkar genom att säga" stopp "och berättar en lärare eller skolledare."

Det kan vara nödvändigt att involvera en skolkurator eller familjeterapeut för att ge ditt barn med ett utlopp för att diskutera sina känslor om skolan, beteenden eller negativa tankar.

Vittring stormen

Läsåret: Ridning Emotional Roller Coaster

Barn bär en hel del känslor som härrör från skolerfarenheter, och tyvärr, många inte har verktygen för att uttrycka vad de känner.

"Det är absolut nödvändigt för föräldern att fortsätta att identifiera och verbalisera ett barns känslor", säger Barbara Neitlich en Kalifornien-baserade psykoterapeut. "Att hjälpa dina barn att identifiera och arbeta igenom sina känslor gör det möjligt för dem att öka sin egen förmåga att få kontakt med sina känslor och bygga starkare och mer meningsfulla relationer med familj och vänner."

Neitlich rekommenderar verbalt uttrycka dina synpunkter till ditt barn. Till exempel, om ett barn verkar ledsen och frustrerad, bör en förälder säga: "Jag ser att du känner dig ledsen och frustrerad, och jag undrar om det har något att göra med vad som hände med din vän i skolan."

Uppmuntra ditt barn att rita eller använda känsla flashcards för att identifiera vad hon känner kan också hjälpa henne att inse vad hon upplever, säger Neitlich. Denna form av uttryck sätter ofta av triggers, bekräftelser av vad som främjar vissa typer av känslor.

"När du har hjälpt dem att identifiera sina triggers, är det viktigt att hjälpa dem att utveckla copingstrategier," sade Neitlich.

Till exempel, om ett barn verkar vara orolig söndag kväll innan en måndag morgon test kan föräldrar uppmana honom att börja studera flera dagar innan för att minska test ångest.

Dr John Duffy, en Chicago-baserad klinisk psykolog, tyder på att föräldrar aktivt modellens beteende för att hjälpa barn att identifiera sina känslor.

"Vi kan prata om liknande erfarenheter som vi har gått igenom, antingen som ett barn eller mer nyligen som en vuxen, och tala om hur omständigheterna fick oss att känna", säger Duffy.

Duffy sagt, ännu viktigare, föräldrar måste lära elasticitet så att barnen lär sig att navigera den känslomässiga berg-och dalbana av känslor under läsåret.

"Vi måste låta våra barn veta skillnaden mellan en utmaning och en katastrof så att de motstår" catastrophizing "deras nuvarande omständigheter", säger Duffy. "Vi måste vara vaksamma på våra egna alltför starka reaktioner, eller humöret, som våra barn tittar, lyssnar och lär."

Svarar med en "kapplöpning och rädda" när ditt barn navigerar känslor av sorg, frustration eller besvikelse kan göra mer skada än nytta, enligt Laurie Oestreich, en New York-baserade familjeterapeut.

"Om föräldrar överreagera och rusa in för att rädda sina barn från oavsett situationer är att snabba dessa känslomässiga reaktioner, de kommer i själva verket beröva deras barn av möjligheter att bygga och stärka deras självkänsla" Oestreich sagt. "Självkänsla är inte något som vi kan lämna våra barn -. Det enda sättet att uppnå det är att arbeta igenom kamp om liv och dyka intakt på den andra sidan"

Läs Nästa:

You may also read!

Hur man bygger Underground på Roller Coaster Tycoon 3

Hur man bygger Underground på Roller Coaster Tycoon 3

Släpptes 2004, Roller Coaster Tycoon 3 tillåter spelare att skapa och hantera varje aspekt av deras blomstrande nöjespark, från placeringen av bladverk till hastigheten på berg-och dalbanor. Expansionen, RCT3 Soaked !, har nya vatten rider och möjlig

Read More...
Hur man gör en super-sized Park i "Roller Coaster Tycoon 3"

Hur man gör en super-sized Park i "Roller Coaster Tycoon 3"

"Roller Coaster Tycoon 3" är en anpassningsbar spel tillåter användare att skapa och driva sin egen nöjespark. Skapa rider hela familjen kommer att njuta ger fler kunder till parken och kan du öka dina inträdesavgifter. När du gör bra i din park

Read More...
Hur man gör tunnlar i "Roller Coaster Tycoon"

Hur man gör tunnlar i "Roller Coaster Tycoon"

Simuleringsspel "Roller Coaster Tycoon" låter dig utforma och driva din egen fullstor nöjespark. Även om mycket av spelet helt enkelt innebär att plopping prefabricerade byggnader och attraktioner, såsom informationskiosker, pariserhjul och funh

Read More...
Så spelar Roller Coaster Tycoon 3

Så spelar Roller Coaster Tycoon 3

Roller Coaster Tycoon 3 är en simulering spel publicerad av Atari 2004 för PC och Mac. I spelet, du tar på sig rollen av en nöjespark chef med uppgift att bygga rider att locka en stadig ström av besökare. Du kan spela en av de ingående scenarierna i

Read More...
Hur får jag fler människor i min Park i "Roller Coaster Tycoon"?

Hur får jag fler människor i min Park i "Roller Coaster Tycoon"?

"Roller Coaster Tycoon" är en simulering spel som tillåter spelare att ta kontroll över sina egna virtuella nöjesparker. Du måste hela tiden attrahera nya kunder till parken för att göra det blomstra. Många utmaningar i spelet kräver att du lock

Read More...
Hur för att förhindra Roller Coaster åksjuka

Hur för att förhindra Roller Coaster åksjuka

Även om det inte lika vanligt att uppleva åksjuka med berg- och dalbanor som det är med spinning åkattraktioner, är det fortfarande möjligt att få sjuka från den snabba, vridande rörelse. Enligt Mayo Clinic, är det mycket lättare att förhindra rörels

Read More...
Hur man bygger en modell Roller Coaster

Hur man bygger en modell Roller Coaster

Att bygga en modell berg-och dalbana är en stor, hands-on sätt att lära sig fysik och centrifugalkraften. Oavsett om du planerar att bygga en berg- och dalbana för skojs skull eller för lärande, kommer du utan tvekan att kunna se hur rörelselagarna t

Read More...
Roller Coaster Designer Arbetsbeskrivning

Roller Coaster Designer Arbetsbeskrivning

Berg-och dalbana designers, eller konstruktörer, är anställda av rida tillverkare eller leverantörer att samarbeta med kunder och ingenjörer inom andra specialiteter att utveckla koncept och datormodeller av nya åkattraktioner. Ingen enskild ingenjör

Read More...
Så spelar Roller Coaster Tycoon Online

Så spelar Roller Coaster Tycoon Online

Rollercoaster Tycoon ursprungligen släpptes 1999 och fortsätter att vara ett populärt val för persondatorer (PC) spelare. Spelet, som publicerades av Hasbro Interactive, tar spelare genom processen att hantera sin egen temapark, med en betoning på be

Read More...