Måste jag betala min döda mor skulder?

In Privatekonomi
Advertisement

Måste jag betala min döda mor skulder?


När en närstående dör och lämnar bakom oprioriterade skulder, såsom kreditkort skulder och sjukhusräkningar, är det inte ovanligt att familjemedlemmar till slut höra från inkasserare om de obetalda balanser. I de flesta fall, men din avlidne mors skulder är inte ditt ansvar.

Fakta

Om du skrev på för det ursprungliga kontot, är du inte juridiskt ansvarig för eventuella skulder din mamma lämnar bakom. New York Times konstaterar dock att din brist på juridiska ansvaret för skulden inte kommer att hindra inkasserare kontakta dig om balans obetalda konto. Om du inte har råd att betala av din mors skulder efter hennes död, Fair Inkasso Practices Act ger dig rätt att förbjuda inkasserare från att kontakta dig genom att sätta din skriftlig begäran och skicka den till det företag som kontaktar dig om skulden .

överväganden

Om du har delat ett gemensamt konto med din mamma, hela saldot betalas på kontot blir ditt ansvar efter hennes död - även om hon var den som ådragit sig skulden i fråga. Gemensamma kreditkort saldon är ett vanligt exempel på detta scenario. Efter döden av en kontoinnehavare, fullt ansvar för de utestående balans överföringar till överlevande kontoinnehavaren.

missuppfattningar

Om din mors kreditkortsföretag officiellt erkänt din rätt att använda sina kreditkort, men du inte ursprungligen ansöka om det ursprungliga kontot med din mamma, du är en behörig användare. Auktoriserade användare är den omvända gemensamma kontoinnehavare, eftersom de kan skuldsätta men är inte ansvarig för avgifterna. Många individer förvirra gemensamma kontoinnehavare med auktoriserade användare.

Betydelse

Efter din mors död, går sin egendom i bouppteckning. Statliga lagar skiljer sig när det gäller fördelning av tillgångar, men hennes fordringsägare måste lämna in en fordran med bouppteckning domstol att ta emot betalning från sin egendom. Även om du inte meddela din mors borgenärer sin egendom, många fordringsägare använder datorprogram som rutinmässigt skanna domböcker för gods mot vilka borgenären kan ta ut en fordran. Även om du inte behöver betala skulderna, så kan borgenärernas fordringar mot din mors egendom minska din arv.

effekter

Inte alla lämnar efter sig tillgångar. Om din mamma dör insolvent eller inte lämnar bakom tillräckliga tillgångar för att täcka hennes totala skuldbörda, hennes fordringsägare har inget annat val än att skriva av sina skulder som en skattebortfall. Internal Revenue Service tillåter borgenärer att kräva osäkra fordringar som en affärs skatteavdrag.

You may also read!

Vad måste jag betala min fru i en skilsmässa?

Vad måste jag betala min fru i en skilsmässa?

Mängden pengar och materiella tillgångar du kommer att behöva betala din fru i en skilsmässa beror på hur länge du var gift, era respektive inkomster och om du tecknat ett äktenskapsförord ​​före äktenskapet. Om du har barn, kommer din vårdnaden arra

Read More...
Måste jag betala min fastighetsmäklare något innan jag köpa ett hem?

Måste jag betala min fastighetsmäklare något innan jag köpa ett hem?

Om du använder en fastighetsmäklare för att hjälpa dig att köpa ett hem, betalar du oftast mäklaren ingenting. Normalt säljarens fastighetsmäklare betalar köparens agent. I vissa situationer, även om köparen betalar mäklaren eller fastighetsmäklaren

Read More...
Måste jag betala min Intern minimilönen?

Måste jag betala min Intern minimilönen?

Rättsläget på praktik och minimilönen är tydlig i princip, men en gråzon i praktiken. Officiellt en praktikant är bara befriad från minimilön lagar under särskilda omständigheter. Inofficiellt, vissa företag komma runt reglerna antingen genom att ano

Read More...
Måste jag betala min inteckning Under en ändring?

Måste jag betala min inteckning Under en ändring?

Tuffa ekonomiska tider har skapat en situation där många husägare inte längre råd med hem de är i men inte att sälja på grund av en långsam fastighetsmarknaden. Många banker erbjuder lån ändringar till husägare som inte har möjlighet att göra sina be

Read More...
Måste jag betala tillbaka min Ekonomiskt stöd om jag hoppar av högskolan på Midterms?

Måste jag betala tillbaka min Ekonomiskt stöd om jag hoppar av högskolan på Midterms?

Alla federala studielån har en frist som börjar antingen när du uppgraderar eller sluta delta klasser. Även om du aldrig sluta skolan och få din examen, har du fortfarande att betala tillbaka din ekonomiskt stöd. Om du har fått federala bidrag för at

Read More...
Min arbetsgivare betalade mig undervisning ersättning: Måste jag betala skatt på det?

Min arbetsgivare betalade mig undervisning ersättning: Måste jag betala skatt på det?

Arbetsgivar program undervisning ersättning ofta gör det möjligt för anställda att gå tillbaka till skolan eller få utbildning som de annars inte skulle ha råd. I allmänhet dessa pengar är skattefria, vilket innebär att den inte behandlas som extra i

Read More...
Hur mycket måste jag betala i skatt om jag ta pengar ur min pension konto?

Hur mycket måste jag betala i skatt om jag ta pengar ur min pension konto?

När du har pengar sitter i en pension konto, kan det vara mycket frestande att komma åt den när du har en ekonomiska svårigheter. I vissa fall kommer du att få betala straffavgifter och skatter för att vidröra dessa pengar tidigt. I andra fall, kan d

Read More...
Måste jag betala skatt på mina California inkomst?

Måste jag betala skatt på mina California inkomst?

Utöver federal inkomstskatt, de flesta skattebetalare måste betala inkomstskatt till stater där de bor eller arbetar. Statliga skatter varierar kraftigt men är betydligt mindre än federal skattesatser. Kalifornien är bland de stater med en relativt h

Read More...
Måste jag betala skatt Om jag rollover min 401k till ett Roth IRA?

Måste jag betala skatt Om jag rollover min 401k till ett Roth IRA?

När du har pengar sitter i en 401k, kanske du vill dra nytta av skatteförmåner som kommer med en Roth IRA istället för att lämna pengar på kontot. Detta är vanligt när man lämnar ett jobb eftersom du inte längre har tillgång till 401k. Vid det tillfä

Read More...