Om de olika typer av hjärt Tester ges av läkare

In Hälsa
Advertisement

Läkare har en mängd olika medicinska tester som finns tillgängliga för dem för att avgöra om patienter har hjärtsjukdom, för att bedöma risken för sjukdom och för att bestämma en orsak till en hjärtattack. En del av dessa tester är enkla att administrera och är icke-invasiv, medan andra kan kräva bedövning, intravenösa vätskor och hela dagen på sjukhuset.

Betydelse

Hjärt-kärlsjukdom är den högsta dödsorsaken för både män och kvinnor i Amerika. Samtidigt lever en hälsosam livsstil kan gå en lång väg mot att slåss mot hjärtsjukdomar, ibland genetik hantera en hand som enbart diet och motion inte kan besegra.
Genom att ta emot lämpliga förfaranden screening eller de provningar som krävs med tanke på vissa symtom, kan läkare lära sig viktiga ledtrådar om hur man bäst för att behandla eller förebygga framtida hjärtproblem i ditt liv, eller att lindra eller minska hjärtsjukdomar redan finns.

typer

En standard och ganska enkelt test är EKG eller EKG, eller EKG. Denna icke-invasiv test använder elektroder som fastnat på ytan av huden på bröstet, armar och ben. Elektroderna sänder elektriska impulser i hjärtat till en maskin som skriver ut allt.
En annan enkel, icke-invasiv test är ultraljud. Denna maskin använder ultraljudsvågor för att titta på hjärtat; visar läkaren hjärtat i aktion, hur det ser ut och fungerar; och avslöjar blodflödet till hjärtat också.
I ett stresstest, läkare använder tekniken för EKG medan en patient är fysiskt aktiv, typiskt när du kör ett löpband eller rider på en stillastående cykel. Detta mäter hur hjärtat fungerar i hårdare förhållanden.

Mer invasiva tester är hjärt catherization, som behövs om en läkare planerar en angioplastik. Detta är en mer engagerade test och inte lämpligt för alla patienter. Det ger en mer detaljerad titt på var och hur blockerade artärer är.
Heart MRI är användbara för att ge en hel del detaljer om anatomi och funktion i hjärtat, utan att behöva göra ett invasivt ingrepp. Om inte patienten är klaustrofobisk, det finns ingen riktig obehag inblandade.
Nyare anatomiska datortomografi, eller CT, är säkrare, snabbare och billigare än hjärt catherization, men det kan inte ge exakta uppgifter som behövs om nivån av arteriell plack närvarande.
Slutligen kan en enkel lungröntgen bidra till att ge några ledtrådar om patientens tillstånd. Det ger en ganska bra bild av strukturerna för bröstet, och kan indikera om problemet kan härrör från lungor, hjärta eller revben.

Fungera

Det finns många skäl en läkare kan beställa hjärt test för en patient. Ett skäl är om en person är misstänkt för en tid sedan drabbas av en hjärtattack. Det finns ett antal tester som bekräftar eller utesluta diagnosen hjärtinfarkt.
Ibland patienter klagar över symptom som verkar vara oregelbunden hjärtrytm. I denna situation, kommer en läkare att beställa tester för att avgöra om patienten verkligen har oregelbundna hjärtslag och lokalisera en orsak.
Andra gånger kan en patient som har ett kluster av problem som pekar på hjärtsjukdomar, och läkaren kommer att vilja få en ordentlig titt på utseende och funktion av hjärtat för att avgöra om det verkligen är problemet.
En annan orsak till olika hjärttester är en stark familjehistoria av hjärtsjukdom, eller starka riskfaktorer hos patienten.

Tidsram

Varje typ av test har olika mängder av prepping inblandade och därför kan variera mycket i hur lång tid de tar att administrera.
Till exempel, i fallet med en EKG, tar det ungefär 10 minuter att placera alla elektroderna på huden, och bara några sekunder att spela in den nödvändiga informationen.
En lungröntgen är också ganska enkel och tar inte mer än 10 eller 15 minuter.
Räkna med att spendera en timme eller så i läkarens kontor för ett stresstest, men oroa dig inte, du inte kommer att utöva mer än 10 minuter eller så av den timmen.
En typisk ekokardiogram tar ca 40 minuter totalt, Men, om du har en spännings eko eller andra kombinations tester göras med ekot, kan testtider variera.
För en hjärt catherization, själva förfarandet tar bara ungefär en halvtimme, men med alla förberedelser och garantier, räkna med att tillbringa en hel dag på sjukhuset eftersom detta är en invasiv procedur.
En datortomografi av hjärtat tar bara några minuter, eftersom det är ganska enkelt och enkelt att administrera.

överväganden

Vissa invasiva procedurer bär vissa risker för allvarliga problem, och riskerna får inte överstiga den potentiella nyttan. Dessutom, nyare teknik och tester utvecklas hela tiden, och det är i ditt bästa intresse att lära sig mer om dessa. Se till att du får det bästa testet för att ge din läkare den mest användbar information med så liten risk som möjligt.

You may also read!

Olika typer av CV

Olika typer av CV

CV är en hörnsten i de flesta jobb sökningar. Kandidaterna tillbringar timmar att skapa och polering den perfekta CV till vara den bästa representationen av sina förmågor och prestationer. Kandidater kan använda olika meritförteckningar för olika änd

Read More...
Olika typer av vattenmeloner

Olika typer av vattenmeloner

Vattenmelonen är en säsongsbetonad frukt typiskt kännetecknas av en avlång form och rött kött. Ny utveckling i växande process har producerat hybrider och olika typer av vattenmeloner, inklusive kärnfria, picknick, isskåp och gul-kött sorter. Varje s

Read More...
Olika typer av servering skedar

Olika typer av servering skedar

En sked är en redskap som används vid matlagning, servering och äta mat. Flera olika typer av skedar används för olika uppgifter när de äter och servera mat. Medan den gemensamma hushållet kanske inte särskilja mellan varje typ, är de som vanligen an

Read More...
Olika typer av tal för att tala inför publik

Olika typer av tal för att tala inför publik

Tala inför publik är en form av muntlig kommunikation ofta levereras i format som kallas tal. Det finns flera typer av tal att välja mellan när de förbereder att tala offentligt. Att förstå syftet och upprättande av önskade reaktionen från publiken ä

Read More...
Olika typer av Performance Feedback

Olika typer av Performance Feedback

Prestanda feedback hjälper företag och deras anställda förstår hur de gör och var de kan förbättra. En stor del av den tid det är inriktat mot anställda, men ibland används för att mäta hur ett företag gör totalt. Prestanda feedback bör vara fokusera

Read More...
Olika typer av metall dörrkarmar

Olika typer av metall dörrkarmar

Dörrkarmar ger stöd och flexibilitet till dörren. Olika typer av dörrar som skjutdörrar, glasdörrar och trädörrar kan göras starkare med metall dörrkarmar. Metalldörrkarmar ger förstärkning och långvarig jämfört med andra material. Metall dörrkarmar

Read More...
Olika typer av Bias i klassrummet

Olika typer av Bias i klassrummet

För att nå framgång i klassrummet, är det viktigt att inte bara känna studenter utan också bekräfta dem. Adresse partiskhet i klassrummet kan hjälpa en pedagog genomföra effektiva undervisningsstrategier som främjar en positiv inlärningsmiljö. Att be

Read More...
Olika typer av Kortspel

Olika typer av Kortspel

Många olika typer av kortspel finns för att ge timmar av njutning för spelare. Oavsett om du spelar ensam eller med två eller flera spelare, kortspel är en billig form av underhållning samt användning av minne, statistik och konkurrenskraftig kompete

Read More...
Olika typer av Powers i organisationer

Olika typer av Powers i organisationer

Makt är förmågan att utöva kontroll över en person eller grupp. Alla har makt, men människor skiljer sig åt i olika typer av makt de besitter och hur de använder sin makt. På arbetsplatsen, finns sju vanliga former av makt: tvingande, anslutning, bel

Read More...