Om ett däggdjur nervsystem

In Hobbies, spel och leksaker
Advertisement

Däggdjur har det mest komplexa nervsystemet på planeten, med människor är den mest avancerade. Nervsystemet fungerar med sinnena för att överföra information till däggdjur hjärna, en process som tar mindre än en hundradels sekund. Hjärnan hos däggdjur, särskilt människor, är anslutna att reagera på världen snabbt för att skydda djuret från fara och att tillåta den att bedöma närmiljö lätt.

Typ

Nervsystemet hos ett däggdjur är baserat på hjärnan och ryggmärgen, vilken sänder och tar emot signaler från resten av kroppen. Signaler från kroppen sänds genom nervändar (eller receptorer) till hjärnan, där neurotransmittorer skickar en signal för att tillåta alla däggdjur att känna smärta eller annan sensorisk information.
Nervsystemet hos ett däggdjur är indelad i fyra huvuddelar: det centrala nervsystemet, det perifera nervsystemet, somatiska nervsystemet och det autonoma nervsystemet. Var och en av de delar av nervsystemet hos ett däggdjur fungerar på ett annat sätt, och utför ett annat jobb i kroppen för att bibehålla hälsan och för att låta dig att reagera på världen.

fördelar

De grundläggande delarna av ett nervsystem är sensoriska receptorer i hjärnan och ryggmärgen. Alla däggdjur har nervändar spridda över sin kropp i syfte att ta emot och skicka signaler till externa stimuli. Sinnesorganen, såsom huden och ögonen, hjälpa ett däggdjur tolka vad som händer i omvärlden och i fallet med en farlig situation, tillåter reflexer för att hjälpa däggdjuret undvika skada.
Nervsystemet är också ansvarig för att upprätthålla homeostas, eller en fungerande och stabilt tillstånd, för alla organ i kroppen. Varje däggdjur använder en del av det centrala nervsystemet för att behålla sin hjärtslag, andning och andra kroppsfunktioner. Den förlängda märgen är den del av hjärnan som reglerar de flesta av dessa typer av aktiviteter, inklusive reflex åtgärder såsom nysningar.
Nervsystemet fungerar också för att hjälpa däggdjur undvika farliga situationer genom att du kan känna smärta, samt höra och se farliga situationer i atmosfären. När ett däggdjur upplever ryggmärgsskada, är banan mellan hjärnan och resten av kroppen avbryts. Detta kan leda till förlamning eller dödsfall för däggdjuret.

Fakta

Det perifera nervsystemet består av endast anslutnings nerver. Dessa nerver fungerar att ansluta ryggmärgen, där sensorisk information tas emot, till hjärnan där denna sensorisk information bearbetas. De två viktigaste delarna av det perifera nervsystemet är de somatiska och autonoma nervsystemen.
Det somatiska nervsystemet styr både muskler och den information som behandlas av huden och andra receptorer. Merparten av tiden, behöver du inte att behandla denna information medvetet, eftersom kroppen använder reflexer för att reagera på yttre stimuli som sänds till din perifera nervsystemet.
Det autonoma nervsystemet är uppdelat i två delar. Det sympatiska nervsystemet och det parasympatiska nervsystemen arbetar tillsammans för att upprätthålla homeostas hos ett däggdjur under tider av stress. Det sympatiska nervsystemet är ansvarig för att initiera flygningen eller kampen svar, som förbereder kroppen för att hantera farliga situationer.
Det parasympatiska nervsystemet arbetar för att återfå homeostas efter kroppen har genomgått en flykt eller kamp svar. Under tiden din kropp är i ett tillstånd av flyg eller kamp svar, din huvudsakliga organ, såsom hjärta, förändring för att förbereda kroppen för den farliga situationen. Till exempel kommer en person som ser en giftig orm automatiskt uppleva en ökad hjärtfrekvens och andra fysiska symptom som förbereder dem för att flytta bort från ormen.
Efter erfarenheterna är över, börjar det parasympatiska nervsystemet att återfå det normala tillståndet i kroppen. Ett däggdjur som ständigt utsätts för farliga eller stressiga situationer så småningom kommer att bli alltför utmattad, eftersom kroppen behöver lite tid att återfå styrkan förloras genom flykt eller kamp svar.

Betydelse

Hjärnan är den största delen av det centrala nervsystemet. Den reglerar många olika funktioner i kroppen av ett däggdjur. Hjärnan bearbetar alla inkommande externa stimuli, och berättar kroppen att göra i svar. I de flesta däggdjur, dessa svar är automatisk och medvetslös.
Hjärnan hos de flesta däggdjur är gjord av en grundstruktur som inkluderar de vänstra och högra halvklot som är uppdelade i flera sektioner. Varje del av hjärnan är ansvarig för en vissa funktioner i kroppen, såsom balans eller i människor, tal och logiskt tänkande. Grundläggande funktioner i hjärnan hos ett däggdjur nervsystem inkluderar reflexer såsom hunger eller törst och muskelkoordination.
Hjärnan av icke-mänskliga däggdjur och människor är något annorlunda. En icke-mänskliga hjärnan är i grunden mindre komplex än en mänsklig hjärna, som har många vindlingar och veck i den yttre ytan. Vissa forskare har teorier om att dessa veck och veck är just det som gör att människor att ha högre ordningens tänkande och att uttrycka sina tankar med tal.
Det finns också många likheter mellan varje däggdjur nervsystem som tillåter varje typ för att fungera och leva i en värld av utmaningar.

Evolution

Hjärnan hos ett däggdjur tros ha genomgått förändringar under evolutionära historia. Flera typer av däggdjur har högt utvecklade hjärnor, inklusive delfiner och människor. Små däggdjur har släta hjärnor, som tros endast sända en begränsad mängd av sensorisk information till däggdjurets nervsystem. Dessa grundläggande instruktioner eller instinkter, gör det möjligt för djuret att överleva i en relativt fientlig miljö som är konkurrenskraftig.
Den grundläggande hjärnstrukturen hos däggdjur var helt enkelt en samling av nervceller, som kallas ganglierna. Vissa djur har fortfarande dessa typer av hjärnor, inklusive insekter. Över tiden, de humana hjärnor blev mer komplex och som kan fungera på ett mer komplext sätt. Denna utveckling har tagit miljontals år att åstadkomma och har resulterat i den mest avancerade däggdjurs nervsystem på planeten.

You may also read!

Vilka är skillnaderna och likheter mellan däggdjur och reptiler?

Vilka är skillnaderna och likheter mellan däggdjur och reptiler?

Däggdjur och reptiler, två av de fem klasserna av ryggradsdjur, är bland de mest komplexa djur på jorden. Det finns cirka 8,240 arter av reptiler, inbegripet ormar, sköldpaddor och ödlor, som gör det en mer heterogen grupp än däggdjur, av vilka det f

Read More...
Hur man gör en Bobcat för ett skolprojekt

Hur man gör en Bobcat för ett skolprojekt

Om du undervisar elementära-aged studenter om däggdjur, biom eller djurlivsmiljöer, kan du göra lektionen mer spännande och interaktiva genom att ge dem en praktisk verksamhet i samband med materialet. Dina elever kan arbeta tillsammans för att ident

Read More...
Andning i däggdjur

Andning i däggdjur

Allt liv respires eller andas. Andning i däggdjur liknar andning i andra flygplans djur. Andning är nödvändigt att extrahera syre från luften, som är använda av celler. Respiration uppbär även avfall koldioxiden bort från cellerna. Även andning beror

Read More...
Livscykeln för däggdjur

Livscykeln för däggdjur

Däggdjur livscykler kan variera, särskilt i vissa sorter av däggdjur som inte kan vara så självklart, såsom delfiner och platypuses. Livscykeln, medan synes enkla kan vara ganska komplicerat och anledning till många frågor. Det finns vissa gemensamma

Read More...
Vad är det enda däggdjur Kan sann Flight?

Vad är det enda däggdjur Kan sann Flight?

Endast ett däggdjur är i stånd att sann flygning: bat, varav uppskattningsvis 1200 arter förekommer runt om i världen. Andra däggdjur som kan komma att tänka på - flygande ekorrar, till exempel - faktiskt inte flyga; de glider. Fladdermöss, å andra s

Read More...
Fyra typer av tänder hos däggdjur

Fyra typer av tänder hos däggdjur

Den lång spetsnosiga spinner delfin, med sina 252 tänder, har de flesta tänder av alla däggdjur. Däggdjurs tänder tar på en mängd olika former och funktioner. Vissa typer av tänder har mer framträdande plats i käken, i enlighet med vad djuret äter. V

Read More...
Lista över Kännetecken för däggdjur

Lista över Kännetecken för däggdjur

Det finns sju viktiga egenskaper som skiljer de 4500 unika arter av däggdjur från andra djur. Däggdjur är luftkonditione andning, varmblodiga och har en ryggrad, men dessa egenskaper ensamma inte ställer dem appart dem från alla andra djur. Däggdjur

Read More...
Den genomsnittliga livslängden för däggdjur

Den genomsnittliga livslängden för däggdjur

Livslängden av däggdjur varierar stort. Små däggdjur, såsom näbbmöss och möss, har korta livslängder jämfört med de mega växtätare, såsom elefanter, som kan leva till 70 års ålder. Ny forskning visar att människor inte är den äldsta levande däggdjur.

Read More...
Vilka vitaminer är i en Zucchini?

Vilka vitaminer är i en Zucchini?

Zucchini, en sommar squash som innehåller endast 17 kalorier per kopp är ett populärt val för pastarätter och hälsosamma smårätter. Zucchini är en bra källa till vitamin C, vitamin A, folsyra och niacin. Zucchini är också en utmärkt källa för protein

Read More...