Post-kirurgi Skin Healing

In Hälsa
Advertisement

Efter en operation, är post-kirurgi huden healing viktigt att öka läkningstiden, samt att hålla snittet fri från smitta. Det finns tre steg till ett snitt healing process: inflammation, i vilka blodflödet ökas till sårområdet under en kort tidsperiod; spridning, när blodkärlen börjar bildas nära snittet och regenerera enligt död hud vävnad; och mognad, då snittet börjar läka och skapa ärrvävnad.

Post-kirurgi Skin Healing

Alla förband såsom gasbinda eller lim bör hållas på plats så länge som läkaren rekommenderar. Förband kan lämnas på snittet området under cirka fem dagar, så länge det är helt torr och det finns inga tecken på blod eller pus, vilket kan tyda på en infektion.

Innan du tar bort alla förband från huden, var noga med att tvätta händerna noggrant med varmt vatten och tvål för att förhindra överföring av bakterier till såret. Rör aldrig snittet direkt, eftersom det också kan orsaka infektion.

Efter den inledande gasväv eller förbandet tas bort, kan du lämna såret avslöjats om rekommenderas av läkaren. Vissa hålla skyddande gasväv på plats för att skydda platsen och hålla den ren. Om snittet är på en plats som gnids mot kläder, återkomma gasväv för skydd. Varje gång du byter ett förband, vara noga med att inte röra det område som kommer att gå mot såret.

Post-kirurgi Skin Healing

Det finns två typer av stygn som används ofta i kirurgi: icke-upplösningsbara och självupplösande. Om kirurgen använder självupplösande stygn, kommer de att försvinna på egen hand inom en eller två veckor. Icke-upplösningsbara stygn avlägsnas av kirurgen vid behov beroende på snittet, men vanligen efter en vecka.

Lämna snitt plats ensam, särskilt suturer. Om det finns ändar som fångar på kläder, kan du trimma dem vid behov med en rengjord sax. Om du inte är bekväm med trimning lösa ändar, täcka suturer med ett lim eller gasbinda för att förhindra irritation. Se läkaren om suturerna orsakar obehag.

Post-kirurgi Skin Healing

Efter operation, är det viktigt att hålla kroppen ren för att undvika infektioner. Vanligtvis, 24 timmar efter en operation, kommer en läkare kan du ta en dusch eller bad, beroende på verksamheten.

Dessutom, beroende på läkare råd, är duschar föredra framför bad så att snittet inte blöt i vatten. Om snittet är någonstans som kan hållas borta från vatten, bad är acceptabla. Förband bör avlägsnas från snittet om inget annat anges av en sjuksköterska eller läkare; dock, kan vattentäta förband vara ifred.

Undvika användning av lotioner, geler eller tvålar runt snittet området. Rinnande vatten kan komma i kontakt med snittet, men aldrig gnugga området, som kan förhindra korrekt läkning. När bad är över, klappa sårområdet försiktigt för att avlägsna överflödigt vatten och låt lufttorka. Lägg till en ny förband till området om det behövs.

Post-kirurgi Skin Healing

De flesta snitt läker bra inom ett par veckor efter operationen, dock, healing göra ta längre tid om det finns infektioner. Bakterier kan komma in i snittet, vilket kan göra att förvärra eller bli fylld med pus. I så fall gå till doktorn för att få ett antibiotikum som kommer att förstöra bakterietillväxt.

Undvika rökning efter en operation för att minska risken för infektion.

Post-kirurgi Skin Healing

Även om du är försiktig vid rengöring av snittet, kan bakterier fortfarande komma in i såret. Leta efter tecken på infektion såsom pus, blod, inflammation, smärta i snitt webbplats eller några obehagliga lukter. I händelse av att du lider av någon av dessa symtom, få kontrolleras av en läkare eller sjuksköterska för att få nödvändig hjälp.

Post-kirurgi Skin Healing

You may also read!

Skorv och Skin Healing

Skorv och Skin Healing

När huden är skadad, börjar en sund kropp omedelbart reparera sig själv. De flesta människor tar sårskorpor och läkningsprocessen för givet utan att någonsin med tanke på hur kroppen kan göra detta med liten eller ingen inblandning utifrån. Förstå sk

Read More...
Hur Heal Skin med Frankincense Oil

Hur Heal Skin med Frankincense Oil

Frankincense, även kallad olibanum, är olja ett utdrag ur hartset av Boswellia carteri trädet. Doften är behaglig, påminner om en kyrka helgedom. Med användningar dokumenteras i det gamla Egypten, har rökelse använts för att hedra gudarna och är känt

Read More...
Hur man läka från Carpaltunnel Kirurgi

Hur man läka från Carpaltunnel Kirurgi

Enligt University of Maryland Medical Center, kommer över 500.000 personer i USA har någon form av karpaltunneln operation varje år. Symtom på karpaltunnelsyndrom kan ofta försvagande, vilket gör kirurgi det enda alternativet för lättnad. Healing frå

Read More...
Effekterna av lågt antal vita blodkroppar på läkningen efter kirurgi

Effekterna av lågt antal vita blodkroppar på läkningen efter kirurgi

Normalt innehåller en droppe blod mellan 7000 och 25.000 vita blodkroppar, enligt Franklin Institute (se länk i Resources nedan). Och dessa celler, kroppens försvarssystem mot infektioner och bakterier, lever bara några dagar eller veckor. Därför är

Read More...
Kolon kirurgi för hundar

Kolon kirurgi för hundar

Det finns många anledningar till att kolon kirurgi skulle rekommenderas för en hund. En av de vanligaste är på grund av ett hinder i kolon som vanligtvis orsakas av ett främmande föremål. Detta anses vara en akut operation. Andra orsaker kan vara can

Read More...
Hur man Heal bursit

Hur man Heal bursit

Bursit är inflammation i bursa, en tunn vätskefylld säck som fungerar som en buffert mellan ben och mjukdelar, såsom hud, senor och ligament. Bursit diagnostiseras när bursa av ett gemensamt blir smärtsamt och svullen på grund av infektion eller trau

Read More...
Hur man återställer från hammartå och Bunion kirurgi

Hur man återställer från hammartå och Bunion kirurgi

Hammartå missbildningar och liktornar som fortsätter att orsaka smärta trots icke-invasiva behandlingar kräver ofta kirurgisk korrigering. Din läkare kommer att avgöra vilken av de många typer av kirurgiska ingrepp för att rätta till dessa fotproblem

Read More...
Hur återhämta sig från macular Rynka Peeling & kirurgi

Hur återhämta sig från macular Rynka Peeling & kirurgi

Macular rynka är en ögonsjukdom som oftast drabbar personer över 50. Diabetes kan näthinneavlossning eller ögoninflammation orsaka vätskan i ögat för att dra bort från näthinnan. Den resulterande rynka i ytan av näthinnan som kallas en makulär rynka.

Read More...
Vad man kan förvänta Efter Tandimplantat kirurgi

Vad man kan förvänta Efter Tandimplantat kirurgi

Enligt American Association of Oral och Maxillofacial kirurger, mer än 500.000 patienter varje år får tandimplantat. Tandimplantat innebär att lägga titan till benet och förbinder de två ämnena tillsammans ordentligt. Dentala implantat används för at

Read More...