Vad som är normalt blodsocker efter att ha ätit?

In Hälsa
Advertisement

Vad som är normalt blodsocker efter att ha ätit?


Socker är avgörande för din hälsa. Den livnär sig din hjärna och ger din kropp med bränsle. För mycket eller för lite socker kan bära allvarliga hälsorisker. Det är normalt för kroppen att uppleva toppar och dalar i blodsockernivån beroende på din nuvarande verksamhet. Din kropp har en inbyggd mekanism som kallas bukspottkörteln som hjälper till att förhindra blodsockernivån från spiking alltför högt eller doppa för låg.

Blodsocker

Många livsmedel som du äter innehåller socker avgörande för kroppens normala funktion. Sötsaker, såsom godis, kakor eller kakor, innehåller bearbetat socker. Frukt innehåller naturligt socker. Kroppen omvandlar kolhydrater till socker. När du äter socker från någon av dessa källor, går det din blodomloppet och blir vad som kallas blodglukos eller blodsocker.

Du kan testa din blodsockernivå genom att placera en liten mängd blod på en liten remsa av behandlat papper som du sedan in i en glukosmätare. Normala blodsockernivåer är mellan 70 mg / dl till 120 mg / dl (milligram av blodglukos per deciliter blod).

Hyperglykemi är när blodsockernivåerna är högre än normalt. Blodsockernivåer under det normala kan orsaka ett tillstånd som kallas hypoglykemi.

När socker går in i blodet, är din bukspottkörtel triggas att producera ett hormon som kallas insulin. Insulin obligationer med blodsockret, vilket gör att mata din kropp den energi som den behöver. Bukspottkörteln övervakar kontinuerligt dina blodsockernivåer och producerar tillräckligt med insulin för att stimulera din kropp och hålla blodsockernivåerna inom normalområdet.

Högt blodsocker Från äta en måltid

Det finns flera aktiviteter som kan orsaka normala svängningar utanför det normala intervallet i ditt blodsocker. Det vanligaste är att äta en måltid, motion och stress.

När du äter en måltid som innehåller alla sockerkälla, är din kropp översvämmas av blodglukos. Bukspottkörteln är inte kan producera tillräckligt med insulin för att rymma socker, och så att dina blodsockernivåer kommer att stiga över en normal nivå för ungefär en till två timmar. Det är möjligt att under den första timmen, kan din blodsockernivå vara så hög som 180 mg / dl.

Efter måltid stegring i blodsockret kan minskas genom att äta en hälsosam kost som är rik på protein och låg i kolhydrater. Undvika bearbetade socker kommer också att bidra till att hålla dina blodsockernivåer mer stabil.

Blodsocker Gungor från Motion

Om blodet innehåller mer blodsockret än den behöver, fungerar insulin för att lagra överskottet bort som fett. Din kropp kräver mycket energi när du tränar. Din bukspottkörtel kommer att skapa mer insulin än normalt för att ge din kropp med den nödvändiga bränsle. När din blodsockernivå bli för låg, kommer din kropp foder bort av fettmaterial som har lagrats bort.

När du slutar att utöva, tar det en liten stund för bukspottkörteln att justera insulintillförseln tillbaka till det normala, så det är inte ovanligt att uppleva en hög blodsockernivå direkt efter träning. När bukspottkörteln inte justera sin insulintillförsel, kan din blodsockernivå sjunker under det normala tills du byter blodsockret genom mat eller dryck.

Låga blodsockernivåer från stress

När du blir stressad eller orolig, går din kropp in i vad som kallas den "kamp eller flykt" syndrom. Även om du inte utövar, kommer din kropp kräver mer bränsle än normalt. Bukspottkörteln svarar genom att skapa ett överskott av insulin som orsakar din blodsockernivåer att doppa.

Medicinska tillstånd

Om din blodsockernivå konsekvent stiger högre än 180 mg / dl efter att ha ätit någon typ av måltid, kan du ha ett medicinskt tillstånd som kallas "diabetes" eller "insulinresistens." Diabetes är ett tillstånd där bukspottkörteln inte fungerar och antingen skapar inget insulin eller inte tillräckligt med insulin.

Insulinresistens är ett tillstånd där bukspottkörteln inte skapa lämplig mängd insulin, men kroppen är oförmögen att göra det möjligt för insulin för att binda med glukos i blodet, och det går inte att skapa energi.

Ihållande hyperglykemi kan orsaka allvarliga medicinska frågor, inklusive synförlust, cirkulationsproblem, hjärtsjukdomar, njurproblem, koma och även död. Enligt National Institute of Health National Diabetes information Clearninghouse, om du lider av ihållande hyperglykemi, du är på samma risk att drabbas av en hjärtattack som någon som redan har haft en hjärtattack.

You may also read!

Vad bör glukosnivåerna 2 timmar efter att ha ätit?

Vad bör glukosnivåerna 2 timmar efter att ha ätit?

En ökning av blodsockernivåerna är normalt efter att ha ätit en måltid, särskilt en måltid lastad med kolhydrater. Människor som har diabetes har högre toppar i blodglukos - och under längre perioder. Fungera Kolhydrater omvandlas till glukos i blode

Read More...
Vad är orsakerna till magont efter att ha ätit?

Vad är orsakerna till magont efter att ha ätit?

Läkare möter ofta människor som klagar över magont efter att ha ätit. Även om det är oftast ingen viktig orsak till det, kan magont efter att ha ätit vara ett tecken på ett sår. En annan möjlig orsak är att blodkärlen blockeras (som i fallet med kran

Read More...
Vad orsakar Major Gas & uppblåsthet efter att ha ätit?

Vad orsakar Major Gas & uppblåsthet efter att ha ätit?

Uppblåsthet är en känsla av att magen är svullna och större än vanligt och kan ofta åtföljas av gas. Om du känner dig uppsvälld och har en hel del gas när du äter det kan finnas flera saker på jobbet. Vanliga orsaker är de typer av livsmedel som du k

Read More...
Vad är orsakerna till Andnöd efter att ha ätit?

Vad är orsakerna till Andnöd efter att ha ätit?

Medan vem som helst kan känna andfådd efter en ansträngande aktivitet, kan andfåddhet under eller efter måltider indikera en specifik medicinsk fråga. Dyspné, känslan av andningsbesvär, resultat från mekaniska abnormaliteter eller biokemiska stimuli

Read More...
Vad orsakar illamående och buksmärtor efter att ha ätit?

Vad orsakar illamående och buksmärtor efter att ha ätit?

Mild och sällan illamående och buksmärtor efter att ha ätit orsakas vanligen av allergier eller matförgiftning. Men återkommande illamående och buksmärtor efter att ha ätit är ett vanligt tecken eller symptom på medicinsk sjukdom, såsom colon irritab

Read More...
Vad orsakar trängsel efter att ha ätit?

Vad orsakar trängsel efter att ha ätit?

Det finns flera vanliga typer av överbelastning, nasal och hals är den vanligaste. Nästäppa kännetecknas av en mängd stuffiness eller svullnad i näsan, ibland tillsammans med en rinnande näsa. Hals trängsel är vanligast hosta eller smärta eller svåri

Read More...
Vad orsakar yrsel efter att ha ätit?

Vad orsakar yrsel efter att ha ätit?

Läkare rekommenderar en hälsosam diet för många orsaker som ligger utanför förebygga viktökning. När vi äter, våra kroppar gå in i övertid för att smälta maten och absorbera viktiga näringsämnen och vitaminer. Ett hormon obalans eller medicinsk fråga

Read More...
Vad orsakar Cold Frossa efter att ha ätit?

Vad orsakar Cold Frossa efter att ha ätit?

Det är inte ovanligt att känna sig lite kyliga efter att ha ätit eller druckit kall mat, men frossbrytningar inklusive frossa när du äter kan tyda på en underliggande sjukdom som behöver en läkare och rsquo; s uppmärksamhet. Kroppstemperaturen varier

Read More...
Vad orsakar extrem trötthet efter att ha ätit?

Vad orsakar extrem trötthet efter att ha ätit?

Extrem trötthet kan leda till att du inte kan ta hand om dig själv eller gå om din vanliga aktiviteter att leva. Trötthet är också kallad slöhet, utmattning eller trötthet, och innebär både mental och fysisk förlust av energi. Enligt National Library

Read More...