Valpluktborttagning Idéer

In Husdjur
Advertisement

Valpluktborttagning Idéer


Valpar är benägna att illaluktande inuti olyckor när de är unga och i de tidiga stadierna av inbrott. Även om detta är en normal del av din valp utveckling, kan lukter kvar vara obehagliga, och kan leda till framtida märkning av valp, liksom andra husdjur, om de lämnas utan uppsikt.

rena Olyckor

Städa upp olyckor så fort du hittar dem. Blot våta fläckar med en pappershandduk tills den är torr och använda ett kommersiellt hund fläck och luktborttagning som utformats för att bryta ner enzymer och eliminera lukt helt. Om du inte bli av med valp lukt första gången kan han gå tillbaka till samma plats för att göra sin verksamhet på grund av lukten. Bra rengöring under valp utbildning stegen kan ställa in scenen för goda eliminerings vanor som vuxen.

Användning Lukt Neutraliseringsmedel

Använda kommersiella lukt neutraliserande spray för att rena luften om du har kvardröjande valp lukter. Öppna fönster och använda fläktar för att cirkulera luft genom ditt hem för att hjälpa det luktar rent och fräscht. Strö bakpulver på mattan innan dammsugning helst ditt hus börjar lukta lite "valp-ish."

Tvätta sängkläder

Tvätta valpens sängar varje vecka för att eliminera oönskade lukter, oftare om sängkläder börjar lukta illa. Även om du vill att din hund att ha en välkommen plats som luktar bekant för honom, om han är en inside-outside hund som spår i smuts, tuggar ben i sin sovplats eller på annat sätt jordar hans sängkläder, regelbunden tvätt att eliminera lukter som kan dröja kvar. Kallt vatten, vanligt tvättmedel och en kopp vit vinäger fungerar bra om du rengöring urin, i vilket fall en kommersiell enzymatisk renare kan ge dig en extra skjuts av att ta bort lukt makt.

Borsta tänderna

Eliminera valp andetag och sätta din valp på en livslång kurs av god munhygien genom att borsta tänderna. Om din hund vänjer sig tandborstning när han är ung, du är mindre sannolikt att stöta på tandvård och tandköttet problem på vägen. Regelbunden tandborstning kommer också att bidra till att undanröja mat uppbyggd som kan leda till dålig mun lukt. Använd en tandkräm speciellt framtagen för valpar, be din veterinär för en rekommendation. Human tandkräm, särskilt varumärken som innehåller fluor, kan vara farliga för din valp, som inte har förmågan att spotta ut pastan efter tandborstning.

Bada din valp

Valpen kommer att ha olika grooming behov utifrån sin ras, hur ofta han är utanför, och hur smutsiga och illaluktande han får. Dessutom, långhåriga raser kräver ofta regelbunden pälsvård att förhindra tovigt, illaluktande hår. Fråga din veterinär om den bästa schampo att använda för din hund och få in en vanlig bad och grooming rutin för att hålla honom luktar gott. Många schampo formler är formulerade med lätta dofter, och "valp cologne" kan hålla din valp friska och luktar sött. En lätt stänk av bakpulver innan du borstar kan också eliminera lukter. Använd aldrig produkter gjorda för människor, som kan irritera din valp hud och ögon.

You may also read!