Varför är mina Hydrangea löv gulna?

In Trädgård
Advertisement

Hortensia (. Hydrangea spp) är inte populärt för sina blad - det är blommorna folk vill se. Det är något om de stora, mjukt färgade pom-pom-liknande blommor som ger så många trädgårdsmästare en passion för denna anläggning. Bladverket, men fungerar som en bakgrund för flower show, så när bladen utveckla ett problem, det fördärvar skönheten i hela anläggningen. Gula blad är inte attraktivt, och rädsla för att förlora hortensia är förståeligt. Vara säker, men att det finns få livshotande problem framgår av gula löv.

naturligt Gul

Även om en hortensia med naturligt gröna blad som gulnar har ett problem, vara medveten om att vissa hortensior var uppvuxna att bära gula löv som kan vända grönt med åldern. Hydrangea macrophylla "Lemon pappa," till exempel, har gul blad med gula blommor som vänder rosa eller blå. Denna speciella hortensia är härdig i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 6 till 9.

Hydrangea lämnar också gulna naturligt i höst.

leaf Scorch

Hydrangea odlare vet att när deras anläggning vissnande den behöver vatten. Vanligtvis kommer perk rätt upp och gå om verksamheten för att vara vacker. Om bladen börjar gula efter en vissnesjuka, misstänkt blad sved, särskilt om de drabbade bladen är de på toppen och sidan av hortensia som får mest solen. Du kan också märka bruna tips och kanter.

Vad växten behöver är skugga, särskilt från den varma eftermiddagssolen. Beroende på sort, är hortensia hardy USDA zoner 3 till 9. De flesta vård guider hävdar växten kan odlas i full sol, och om du bor i norra USA, det är sant. Trädgårdsmästare som växer hortensia i de södra delarna av USA bör planera på att ge hortensia eftermiddagen skugga.

Om du inte kan ge skugga, vatten hortensia längre än du normalt gör och sticka fingret i jorden regelbundet för att säkerställa att det inte är torr. Tillämpa en 3- till 4-tums lager av kompost runt hortensia att isolera marken och hålla den fuktig.

Dricks

  • Hålla kompost minst 2 inches från basen av hortensia att undvika röta.

bladfläcksjuka

Cercospora bladfläck, som orsakas av svamppatogen Cercospora hortensia, är en vanlig sjukdom av alla hortensia arter. Det är vanligast under perioder av varmt, regnigt väder. Vid tiden bladen gulnar, är sjukdomen i ett framskridet stadium. Även om symtomen är ointressant, är bladfläck inte livshotande.

Du kommer att märka de första symptomen - små lila fläckar - i mitten av sommaren på den nedre delen av hortensia. Dessa fläckar blir större och gråna eller solbränna i mitten. Lämnar därefter kan bli gula eller bruna och faller från anläggningen.

Förhindra att sjukdomen sprids genom att ta bort och förstöra fallna löv och vattna hortensia på jorden, inte overhead.

Fungicider rekommenderas inte, såvida inte hortensia dukar envist till sjukdomen under flera säsonger. I så fall, behandla det med en fungicid som innehåller klorotalonil. En pre-blandprodukt är lätt tillgänglig i plantskolor och erbjuder det bekvämaste sättet att behandla hortensia.

Följ instruktionerna på etiketten noga. Som en allmän regel, spraya hortensia på våren och säkerställa att produkten täcker hela växtens bladverk, med undantag för blommorna, inklusive undersidorna av bladen. Återapplicera en gång i veckan tills inga nya symptom uppstår.

Varning

Bära en långärmad skjorta, långbyxor, skor, strumpor och kemikaliebeständiga handskar vid tillämpningen av svampmedel. Undvik inandning av dimma och inte låta människor eller husdjur i området tills fungiciden har torkat.

järn Kloros

Även om alla hortensia kan bli bleka de Bigleaf sorter (Hydrangea macrophylla), Hardy USDA zoner 5b genom 9a, är mest mottagliga. Kloros beskriver en näringsbrist - hortensia inte får tillräckligt med järn. Om nya bladen gulnar med gröna vener, misstänkt järn kloros.

Behandla problemet genom att lägga till kelaterat järn till jorden. Även om det är alltid bäst att följa instruktionerna på etiketten, som en allmän regel kombinera en 1 / 4ounces flytande kelaterat järn med en liter vatten. Den mängd av lösningen att tillämpa beror på storleken av den hortensia. Använd 6 uns om din anläggning är en till tre fot i höjd och 12 uns om det är tre till sex fot lång. Häll lösningen direkt på marken under hortensia och vatten som du normalt gör.

Om problemet kvarstår, kan markens pH vara alltför hög. Du kan antingen fortsätta ansöka om ett nytt järnjorddränk när symptom uppstår eller, för en mer permanent lösning, sänka markens pH. Använda tallbark kompost är ett sätt att uppnå detta. En annan är genom tillämpning av svavel till marken. Applicera 12 pounds av svavel mark acidifier per 100 kvadratfot för att sänka pH med en poäng. Sprid produkten till dropplinjen och sedan vattna hortensia som du normalt gör.

kväve Deficiency

Om de äldre bladen av hortensia gulnar, misstänker en kvävebrist. Detta är lyckligtvis en enkel att bota med ammoniumsulfat. Applicera 1/2 till 1 pund per 100 kvadratfot. Scatter det jämnt runt hortensia och vatten efteråt, som du normalt gör.

Varning

_Hydrangea Arborescens_ är [giftig] (https://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/toxic-and-non-toxic-plants/hydrangea) vid förtäring av hundar och katter.

You may also read!

Varför är mina Orchid lämnar gulna?

Varför är mina Orchid lämnar gulna?

Liksom de flesta växter, när en orkidé (växter i Orchidaceae familj) producerar nya blad, äldre naturligt gulnar innan de dör tillbaka. När nyare bladen gulnar, är det viktigt att omvärdera hur du tar hand om anläggningen och sedan kontrollera det fö

Read More...
Varför är min nysådda gräsmatta gulna?

Varför är min nysådda gräsmatta gulna?

Plantering gräsfrö är ett mödosamt, men givande uppgift. När du tittar på din nysådda gräsmatta, hoppas du att se färska blad av levande gräs gräva genom jorden. Tyvärr kan en mängd olika faktorer orsaka nysådda gräsmatta gulna. Brist på vatten Om du

Read More...
Varför är mina Rosemarys Leaves gulna?

Varför är mina Rosemarys Leaves gulna?

Rosmarin (Rosmarinus officinalis) är i allmänhet lätt att växa, men ibland kan det få problem. Att spåra orsaken till gulnade blad på en rosmarin växt, kontrollera vilka blad är gula. Om endast en del av bladen är gula, kan problemet vara annorlunda

Read More...
Varför är mina Nectarine löv gulna?

Varför är mina Nectarine löv gulna?

Växande nektariner i hemmet landskapet kan vara en givande och praktisk företag. Nektarinträd föredrar viss mark, plats och näringsmässiga förhållanden som full sol, tillräcklig dränering och en nära-neutral markens pH. Att se till att ett träd webbp

Read More...
Varför är min banan löv gulna och dö?

Varför är min banan löv gulna och dö?

Bladen av bananträd är glänsande gröna och skugga ger även när det inte finns några bananer på växterna att välja. Men ålder, väder, kulturella problem och sjukdomar kan orsaka bladen att gulna och, om de lämnas därhän, och med dö. Medan banan trädsj

Read More...
Varför är min Sparris Fern gulna?

Varför är min Sparris Fern gulna?

En sparris ormbunke s (. Sparris spp) naturligt grönt, vänder ferny lövverk typiskt gul av två skäl: otillräcklig gödningsmedel, eller om anläggningen inte blir precis rätt mängd ljus. Lacy och delikat utseende, sparris ormbunkar växa utomhus i varma

Read More...
Varför är min Locust Tree gulna?

Varför är min Locust Tree gulna?

Locust är en omfattande term som används för både robinia och honung gräshoppor, relaterade medlemmar av ärt familjen. Dessa anläggningar är kända för sina blad, bland andra egenskaper, som består av små broschyrer. Gräshoppor naturligt gulnar under

Read More...
Varför är mina Cedar deodars gulna?

Varför är mina Cedar deodars gulna?

Cedern deodar (CEDRUS DEODARA) är en 70-fot högt träd som växer bäst i zoner 7 till 9 på den amerikanska Department of Agriculture anläggningen Hardiness zon karta. Denna född i Indien bär något nedhängande grenar med ljusgröna nålar. Det är en "peti

Read More...
Varför är min apa gräs gulna?

Varför är min apa gräs gulna?

Apa gräs (Liriope spp.) Är en snabbväxande, grasslike marktäckande växt som växer i både soliga och skuggiga områden. Även om anläggningen är en evergreen och härdig, kan en gulfärgning växt bero på naturliga orsaker, såsom byte av årstiderna och gam

Read More...