Vet dina knivar: Josh Ozersky s handledning

In Mat & Dryck
Advertisement

Vet dina knivar: Josh Ozersky s handledning


Jag har en hel del knivar. Du gör antagligen också. Jag vet inte vad jag ska göra med dem alla. Det finns en kinesisk köttyxa, en gigantisk multiverktyg jag köpte för tio dollar för tio år sedan och som har aldrig avtrubbade eller färgas under hela den tiden. Det finns två eller tre skärmaskiner, långa, hårda, krigs utseende föremål som bländar mina gäster och är bara bra för slice enorma grillat nöt.

Kniven Jag vill använda mitt bästa: en 10-tums Kotetsu Ittosai lager stål kockkniv, handsmidda av koboltstål i Japan. Bara prata om det gör mig skrämmas. Hur jag förväntas skärpa denna sak? Jag är rädd för att ta det i närheten av ben eller någonting som kan marker. Jag är säker på att det är svårt; killarna gör inte knivar som är svaga och skit. De japanska kockar använder dem i decennier; en öst-sidan sushi mästare har en som har slitits ner till storleken av en Jacknife.

Jag är säker på att så småningom, jag får det räknat ut. Den japanska kniv blir min vanliga gå till kniven, och alla, inklusive mig själv, kommer att bli imponerad. Förutom att jag inte kommer att bli. Jag gillar santoku. Det är bara lättare att ta tag i, och bättre för de små, tråkiga hack jobb som du faktiskt behöver en kniv för. Den öppna hemligheten med kniv arbete, naturligtvis, är att det mesta av det du gör innebär att klippa upp vitlök och skära grillad ost smörgåsar i mitten. Jag vet inte riktigt förtjänar denna japanska kockkniv - och jag är en kött guru! I rutin skära upp hela främsta revben, briskets, lamm ben, och andra överdimensionerade köttbitar. Jag bryter ner kycklingar. När du separerar locket muskler från ögonmusklerna i en kokta främsta revben, gör du det genom att dra isär två sektioner som egentligen inte hör hemma toether. Det finns inget annat än varmt fett connectiong de två muskler; du spåra paus eftersom det öppnar, och det är om alla. Jag skulle kunna göra det med slutet av en penna, ganska mycket. Och för ett jobb som att den suntoku, med sin gummerat grepp och upcurving bladet är exakt rätt verktyg.

Vet dina knivar: Josh Ozersky s handledning


Faktum är att ingen egentligen behöver mer än en kniv. Jag använde kinesiska Cleaver för femton år för allt från malning till tenderizing, innan det ersattes av denna foxy lilla antal, som en dowdy men trogen make grymt kastas över för ett kontor kokett. Skillnaden är att suntoku kommer att pågå längre, stannar skarpare, och kan göra sin väg in fler hörn.

Den samural bladet, jag är rädd, kommer snart att ta över de ceremoniella plikter närvarande tilldelats min teutonic skivare. Som kommer att lämna skivaren i samma ensamma exil som min kinesiska köttyxa; kanske de kan koppla upp. Jag tror att min grundläggande inställning till en kniv samling är en bra, och jag skulle rekommendera det till dig. Uppenbarligen är den enklaste sak att få full uppsättning. Men om du vill ha en eklektisk samling, här är vad jag föreslår.

Vet dina knivar: Josh Ozersky s handledning


Du behöver en liten, mycket vass kniv som sitter i silver lådan, och som du kan använda för att skära öppna säckar, skära små föremål som ansjovis och vitlöksklyftor, och i allmänhet göra saker en stor kniv skulle se dumt att göra. Jag har en Shun 4 "deba, som kostar $ 99 och är förmodligen lika bra en kniv som jag kan uppskatta och använda som en verklig kniv, i motsats till en trofé eller talisman.

En bra santoku är en perfekt kniv för att göra standard förberedande arbete. Du kan klippa skiten ur en lök med det, och kurvan av kniven kan du klippa den fram och tillbaka för saker du behöver för att klippa en miljon gånger, som hårdkokta ägg, vitlök, pepperoni, bacon och liknande . Eftersom detta är kniven du kommer förmodligen använder mest, är det viktigt att det känns bra i handen. Jag gillar halkfri gummi känsla på denna kniv, men kanske du vill ha något lite mer traditionella; Jag gillar trä långt mer än alla metallhandtag, som du hittar på den populära Global knivar.

Du behöver inte, men kommer att få äga en kock kniv, en stor kniv som kommer till en punkt och som du kommer att vilja för större jobb som att skära en vattenmelon eller halvera potatis eller skära upp en corned beef. Dessa knivar bör vara från 8 till 10 inches, beroende på hur stor din hand är. En santoku som den jag har är perfekt för en kvinna, men det är inte något jag vill gå i krig med.

Vet dina knivar: Josh Ozersky s handledning


Slutligen, kan du tillåta dig själv två specialknivar, och det är det. Annars kommer du att bli galen. Du behöver inte en köttyxa. Ingen gör. Såvida du inte är Bill the Butcher, inte bry sig om en. Jag unna mig i skivknivar, som är bokstavligen bra för ingenting, men att skära stora bitar av kött som har ben i dem gör inte. I grund och botten betyder det briskets, kalkonbröst och jätte grillat nöt. De är verkligen inte så bra, med andra ord, men de ser heta; de är det närmaste man kan svärd du kan ha, korta av en japansk tonfisk kniv, som faktiskt är en typ av svärd. Jag har också en tandad brödkniv, eftersom jag gillar att skära hela bröd, och de är billiga. Vissa människor använder dessa för att skära tomater, men jag inte köpa en japansk kobolt stål vikta stål kniv för att inte skära tomater med det.

Så det är det. Fem knivar. Jag har inte en carving stift, jag har inte en mattkniv, jag har inte fjäderfäsaxar, och jag har inte steaknives. Alla mina bordsknivar är vassa, och ert bör vara för. (Vilket inte är att säga att steaknives är inte heta. Titta på dessa!)

Det är svårt att inte köpa knivar, men det är svårt att använda mer än tre eller fyra regelbundet. Och om du inte kan använda dem, bör du inte köpa dem. Det finns inte många regler om knivar, men det är en av dem.

You may also read!

Hur du vet dina rättigheter Om det upptäcks Snatteri

Hur du vet dina rättigheter Om det upptäcks Snatteri

Snatteri kostar handlarna cirka $ tretton miljarder per år. Snatteri kan åtalas i både civila och brottmålsdomstolar. Men det finns många fall av falska gripanden som bryter mot rättigheterna för den person som anklagas för brottet. Här är fakta om r

Read More...
Varför är det viktigt att veta din hjärtfrekvens?

Varför är det viktigt att veta din hjärtfrekvens?

Att känna pulsen håller dig informerad om din hälsa. En normal vilopuls för de flesta odlas vuxna varierar från 60 till 100 slag per minut. Det är viktigt att veta om din puls är normalt eftersom en hjärtfrekvens som är för hög eller låg kan tyda på

Read More...
Sätt att veta din man har fallit av kärlek

Sätt att veta din man har fallit av kärlek

Om du misstänker att din pojkvän eller make har tappat intresset, kan du inte vara helt säker förrän du frågar. Men innan konfrontera honom, kan du samla några ledtrådar för att se om din intuition är rätt. Tänk på en typ av beteende ensam kanske int

Read More...
Hur du vet dina rättigheter som konsument för reparationer i hemmet

Hur du vet dina rättigheter som konsument för reparationer i hemmet

Ombyggnad innebär tillräckligt utmaningar för villaägare när allt går rätt, och ännu större huvudvärk är i poäng om du stöter på skrupelfria byggare eller har konflikter med entreprenörer. Klagomål om hem förbättring entreprenörer var bland de vanlig

Read More...
Saker att veta för din körprov

Saker att veta för din körprov

Varje stat kräver första gången förarens sökande licens att passera en skriftlig tentamen och en provkörning. Din körprov examinator bedömer din trafik lag kunskap och din förmåga att köra säkert och skickligt. Det finns inget substitut för förberede

Read More...
Saker att veta när sälja din bil

Saker att veta när sälja din bil

Många människor väljer att sälja sin bil innan du köper en ny för att undvika besväret att förhandla om en andrahandsvärde. Vanligtvis kan du få mer pengar genom att sälja bilen själv snarare än handel den till en återförsäljare. Men det finns några

Read More...
Släpp loss din inre Carnivore på Meatopia

Släpp loss din inre Carnivore på Meatopia

Vår bosatt kött och man mat expert Josh Ozersky kastar en stor fest i Brooklyn på lördag ". Woodstock av ätbara djur" Meatopia, den självutnämnda Detta Bacchanalian Blowout kommer att innehålla 48 av de mest begåvade kött kockar i landet, matlag

Read More...
10 recept du bör veta av Heart

10 recept du bör veta av Heart

Översikt Vi lever i en värld där livsmedels bloggar föds varje gång äggklocka stötar och blivande kockar har miljontals recept på sina fingertoppar. Ring oss gammaldags, men vi tror att märket för en bra hem kock är att ha en stabil recept de kan gör

Read More...
Hur man köper Cutco Knivar

Hur man köper Cutco Knivar

Cutco har byggt sig ett namn som en leverantör av kvalitets kniv-apparater, men dessa knivar kan vara lite svårt att köpa i butikerna. Deras livstid garantier, tillsammans med sina patenterade blad, har gjort dem mer efterfrågade än någonsin. Besöka

Read More...