Vilka Rocks absorberar värme bäst?

In Hem
Advertisement

Vid konstruktion ett golv för passiv solenergi användning, eller med hjälp av en sten yta för att hålla brödet varmt samtidigt som betjänar, är det viktigt att veta vilken typ av sten kommer att behålla värmen bäst. Förmågan att kvarhålla värme är en funktion av stenens specifika värmekapacitet och täthet. En annan faktor vid val av sten kan vara hur snabbt sten överför värme, kallas värmeledningsförmåga. Sätt stenens förmåga att lagra värme tillsammans med värmeledningsförmåga för att hitta den sten som absorberar värme bäst, och gör det snabbast.

Vilka Rocks absorberar värme bäst?

Den enskilt viktigaste egenskapen hos en sten som måste behålla värmen är ett mått på dess specifika värmekapacitet. Det specifika värmet för ett material är den mängd energi som behövs för att höja ett kilogram av material en grad Celsius.

Den näst viktigaste egenskap av en sten som används för att absorbera värme är dess densitet. För två stenmaterial med samma specifika värmen kommer tätare berget vara mindre och hålla samma värmeenergi.

Energitätheten av sten är det specifika värmet multiplicerat med dess densitet på en enhetsbasis. Detta ger ett nummer som visar hur väl en sten kan lagra värme, om varje sten är av samma storlek. Stenen med den högsta energitätheten kommer att ha störst förmåga att absorbera värme, för en given tjocklek eller storlek.

Vilka Rocks absorberar värme bäst?

För vanliga naturmaterial, stenarna med den högsta energitätheten (från högt till lågt) är gips, täljsten, basalt, marmor, kalksten, sandsten och granit.

För vanliga konstgjorda material som används i byggbranschen, är stenen med den högsta energitäthet eldfast tegel, följt av asfalt, betong och regelbunden tegel. Observera att betong görs med basalt sten skulle ha en högre energitäthet än en gjord med kalksten.

Vilka Rocks absorberar värme bäst?

Varje material har förmågan att överföra värme till en kallare material. Den hastighet med vilken detta sker kallas värmeledningsförmåga. Material med en högre värmeledningsförmåga värmeöverföring lättare. Detta är en anledning till varför en marmorgolv känns svalare att bara fötter än ett trägolv, trots att de två våningarna är vid samma temperatur.

Om en sten har en hög värmeledningsförmåga, kommer det också att överföra värme till en kallare plats den snabbaste. Detta innebär värmen kommer att ges upp snabbt, så detta kan inte vara en önskvärd egenskap för vissa tillämpningar. Ofta behövs två typer av sten, en som lagrar värme bra, och en annan som isolerar.

Vilka Rocks absorberar värme bäst?

Natursten med hög energitäthet och utmärkt värmeledningsförmåga är täljsten (överlägset bäst) och marmor. Dessa är kanske de bästa stenarna för att absorbera stora mängder värme snabbt. Vissa typer av granit kan vara bra värmeledare, men är inte bra på att lagra värme.

Även Gips håller värme bra, fungerar den mer som en isolator än en värmeledare. Basalt, även utmärkt på att hålla värmen, överför värme långsamt.

För konstgjorda byggmaterial, material med den högsta värmeledningsförmåga och god värmetäthet är lättbetong och eldfast tegel. Notera att de bästa naturliga material är långt bättre än dessa två konstgjorda material vid upphettning snabbt och sedan lagra värmen.

Vilka Rocks absorberar värme bäst?

You may also read!

Vilka material absorberar olivolja bäst?

Vilka material absorberar olivolja bäst?

Olivolja har en rad användningsområden. Inte bara är det som vanligtvis används i köket för att smörja grytor och pannor och ge smak till ett brett utbud av rätter, men den kan också användas för att polera metall, tillstånd läder eller även reparera

Read More...
Vilka färger absorberar mer värme?

Vilka färger absorberar mer värme?

Värmeenergi lyder samma lagar för bevarande som ljusenergi. Om ett visst ämne reflekterar mest ljusvåglängder, kommer de flesta värmeenergi reflekteras också. Därför, på grund av beskaffenheten av synligt ljus, färger som speglar de flesta ljusvåglän

Read More...
Vilka färger Bästa absorberar värme?

Vilka färger Bästa absorberar värme?

Ljus är en av de viktigaste energiformer. Vare sig det är från solen eller från glödlampor, ljusstrålar är en form av energi som ökar hastigheten av atomer på föremål de drabbade. Detta kommer i form av värme. Står utanför på en solig dag gör att din

Read More...
Vilka Tyger & Materials ge bästa Isolering?

Vilka Tyger & Materials ge bästa Isolering?

Oavsett om du planerar en utomhus vinteraktivitet eller utforma en gåva för att hålla en älskad varmt i de kyliga månaderna, i vetskap om vilka tyger och material ger den bästa isoleringen kan betyda skillnaden mellan mysiga och kyla. Ett material so

Read More...
Vilka träd absorberar de mest koldioxid?

Vilka träd absorberar de mest koldioxid?

Respiration är den process genom vilken ett träd tar in koldioxid och frisätter syre. Mängden koldioxid ett träd kan hålla kallas kolbindning. De binda denna koldioxid genom att lagra den i sina koffertar, grenar, blad och rötter; de bästa träden för

Read More...
Vilka Garn gör den bästa Stickad Köksdisktrasor?

Vilka Garn gör den bästa Stickad Köksdisktrasor?

Det spelar ingen roll om stickning disktrasa är din allra första projekt eller om du är en erfaren, erfaren knitter - typ av garn du använder är viktigt. En stickad disktrasa är tänkt att användas och måste tillverkas av garn som är hållbar, men ändå

Read More...
Vilka Tyger absorberar mest vatten?

Vilka Tyger absorberar mest vatten?

Absorberande material är hydrofila, vilket innebär att de attraherar vatten. Vatten attraktion kallas hygroskopi. Naturliga fibrer som bomull, hampa och bambu är gjorda av cellulosa, vars sockermolekyler kan bryta vattnets ytspänning så att den rör s

Read More...
Vilka Reptiler göra det bästa husdjur?

Vilka Reptiler göra det bästa husdjur?

Att välja ett husdjur reptil? Myndigheterna säger fångenskap uppfödda arter är alltid det bästa valet. Kräldjursarter, uppfödda i fångenskap är redan brukade leva i temperaturreglerade kapslingar, och de är vana vid mänsklig hantering och utfodring.

Read More...
Vilka träd gör det bästa stängselstolpar?

Vilka träd gör det bästa stängselstolpar?

I de östra delarna av USA, är flera hundra år gamla trästaket kvar. De hållbara kastanjeträd som gav denna fäktning material är inte längre tillgängliga. Idag är trä stängselstolpar tillverkade av en mångfald av träslag, inklusive ceder, gräshoppor,

Read More...